St. Lucia den ene dagen Og når 13 desember er over, kan du gjøre henne om til en Engel. ergo 2 mønstre i 1 ;-)
Oppskrift på de beste lussekattene :-)
Lussekatter
150 g godt Smør
5 dl hel melk
50 g gjær
1 g safran (evt. 1/2 ts gurkemeie)
150 g sukker
½ ts salt
2 ts kardemomme
13 dl hvetemel (ca.)
Pensling og pynt:
1 sammenvispet egg
1 dl rosiner
1.Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken.
2. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran (evt. gurkemeie) og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.
3. Sett stekeovnen på 250 °C. Ta fram stekeplater som du smører eller har på bakepapir.
4. Strø litt mel på bordet, elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Del i ca. 30 biter. Form ulike lussekatter, bare fantasien setter grenser (se tips-feltet for forslag til ulike måter du kan forme dem).
5. Legg de ferdig formede lussekattene på stekeplaten og la dem heve under plast på et lunt sted i minst 15 minutter.
6. Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen i ca 5 - 8 minutter til de blir gylne. La dem avkjøles litt på rist før servering. De smaker aller best litt lunkne.
ST. LUCIA i dag og ENGEL i morgen, mønster kr 25,-
Ønsker du å kjøpe mønster ? (kopier linjen (beskrivelsen) over her) og send bestilling til denne email adr: ihkdesignsalg@gmail.com
copyright og DESIGNET av IhkDesign
Lik gjerne SIDEN min PÅ FB